RIP
Ще одне яскраве виконання минулих рокiв
RIP
Те ж саме. У багатьох така конфузія. Справа не в пам'яті, а в паралельних не перших мовах. Більш активна випливає поперед інших. Із французською у мене така ж ганьбаLiberte писал(а): ↑Вс июл 27, 2025 1:08 am Коли років десять тому в нашому NJ хлопець із Західної почав мене розпитувати про щось щирою українською , я випала в англійську , бо легко українською відповісти не змогла; замість українських слів в мозок лізли англійські. Чесно кажучи, це мене тоді налякало тому, що пам'ять виявилась настільки коротка, якщо добре знаною мовою не користуєшся.
Це я кажу про активну мову, не пасивну, бо з розумінням проблем нема , хіба що новенькі слова викликають деякі незручності...![]()
Ще філіжанка кави. Але каня? В мене родичі на Волині, але я такого не пам'ятаю...Nikolai_0802 писал(а): ↑Вс июл 27, 2025 1:47 am так e багато слів - наприклад "ровер", "файне", "риштунок", "каня" які завжди були в західній Україні але не вживалися на сході
Це лише підтверджує оnoмаtoепічне походження — як чую, так і називаю.
Yup, but not Turkish (Turkic language)Nikolai_0802 писал(а): ↑Вс июл 27, 2025 3:37 pm After all - both Persian and Ukrainian are Indo-European languages.